Suha usta ali kserostomijo je glavni vzrok Zadah iz ust ali slab zadah

dry mouth
dry mouth
Bolniki, ki so se pritožili suhih ust ali kserostomijo imajo včasih težave pri govorjenju, uživanja, degustacijo jedi, pitju in slab zadah ali Zadah iz ust. Pogosto lahko suha usta so prisotna predvsem ponoči, še posebej v breathers usta. Suhost lahko povzroči razpokano ali poškodovano ustnico območje ali povzroči daljši kašelj. Ti bi se pritožujejo zaradi otekle ali boleče območjih v njihovi ustni votlini ali belo jezika kazalnik glivične okužbe, kot so kvasovke kandidozo. Pekoč jezik ali morda dihal, periodontitis, razjede, bolečine v območja, in otekle mehka tkiva so ponavadi vsi izidi ustnega suhega. Brez ustrezne količine sline, s čimer izperemo onesnaževalcev hrane na zobeh, zmanjšati učinke kislin v ustni votlini, in se ukvarjajo s populacijo bakterij, petient redno razvija več lukenj zlasti okoli parodontalne linijo in Zadah iz ust.


Kljub temu, da so nekateri pogoji suha usta seveda se kaže becouse smo ustvarili bistveno manj sline, ko se starajo, večina primerov kserostomijo prihajajo iz znanih dejavnikov: Zdravila, običajno predpisane za hipertenzijo ali depresivne motnje, antihistaminiki, stres in tesnobo , bolečine, alergijske reakcije, težave s težo, mozolji, epilepsija in ustne vode z alkoholom znotraj njih. Ko je vaša ustna votlina sušilec, boste imeli zmanjšano količino sline, pri nekaterih drugih topnih elementov. Slina ima kisika, ki ohranja vaše ustne votline zdrava in sveža. Te vrste bakterij so anaerobno, kar v bistvu pomeni, da se bo za uspeh in da bolj žvepla v pojavu zelo malo kisika. Zato, če imate manj sline, boste imeli manj kisika, zato vzpostavitvi anaerobno okolje, idealno za bakterije in proizvede več teh vrst Vonja in tudi slabo grdo snovi. V bistvu so bakterije, ki so zdaj v položaju, da bi povečane koncentracije žveplovih plinov, ki pogosto ustvarjajo slab zadah ali Zadah iz ust.

Slina je zelo pomemben element oralno zdravje. Slina prinaša tri bistvene sposobnosti:


Prinaša encimi pomagajo pri prebavi obrokov.
Vam rešitev za uravnoteženje pH
Ponudbe poveča raven kisika v prizadevanju za ohranitev ustna tkiva v dobrem zdravstvenem stanju.


To je dodatno drži, da so nekateri jezika tvorbe tudi ugodnejše suha usta v primerjavi z nekaterimi drugimi. To je povezano s teorijo, ki ga nekateri ljudje, ki bi lahko slab zadah podedovana lastnost. Iskreno, bolnik ne more dedovati bakterije za slab zadah ali Zadah iz ust, lahko pa bolnik podedujejo posebno strukturo jezika, tako kot bi podedoval oko enega od staršev in barvo las, višino, in celo uho videz. Nekateri pacienti se lahko imajo motnjo imenovano poraščeno jezik, ki predstavlja vlakna, ki tvorijo jezika postane bistveno več v primerjavi z normalno.

Ko jezik postane zelo suha, ali v primeru jezika dobi še poslabšalo dodatne težka strganjem ali celo ščetkanje, zunanja površina postane zelo občutljiva. Ena pogosta težava med upokojenci gori jezik motnjo. To je tipično med obema spoloma, vendar zmerno povečala med ženskami. Ta informacija je povzročil nekatere raziskovalce, da mislim, da obstaja hormonsko sestavino v pekoč jezik sindrom. Veliko posameznikov, ki so diabetična lahko opazujemo kurjenje na jeziku, ko postanejo žejni. To je ključnega pomena, ko prizadeta oseba, ki ima te vrste znakov in simptomov, da bi se izognili ustne splakuje, da bi spali ali pa ustvarite ustna votlina suha. Nastala nelagodje je nepopisno neprijetna po remady zemljišč. Poleg vodi do draži znakov in simptomov že omenjeno, bo suha usta ali kserostomijo poveča tveganje za osebe z gingivitis, zobne erozije in okužbe ustne votline.

Skupnih predlogov za kurjenje jezik sindrom in suha usta ali kserostomijo je naslednja:
  • Izogibajte se uporabi peroralnih raztopin, ki ustvarjajo vaša usta suha ali pa se morda natrijev lauril sulfat.
  • Nehaj se porabijo sokov agrumov.
  • Ostani proč od kave.
  • Nikoli ne bi smeli kaditi cigarete.
  • Obiščite zdravnika glede nevarnosti diabetičnih vprašanja ali težave s ščitnico.
  • Prizadetega posameznika, ki v njihovem vsakdanjem oralno sanitarij poskuša naslednje bi lahko bistveno povečali njihovo zdravje ustne votline in zmanjšati pojav slab zadah.
  • Redno ustno obravnavo za ljudi s sindromom pekoč jezik, suha usta ali kserostomijo:
  • Kritje jezik dvakrat dnevno z zobno pasto in pustite ležala na jeziku za 90 sekund.
  • Izperite z 1 do 2 pokrovček za ustni izpirati za 90 sekund.
  • Porabijo osem skodelic vsak dan pitno vodo.
  • Vzemite vitamin C vsak dan, kot je predlagano v skladu z navodili.
  • Žvečilni gumi pomaga spodbujati sline gibanje, vendar je pomembno, da si zapomnite, da ne uporabljajo žvečilni gumi ali morda sladkarij, ki imajo sladkor v njih ali posameznik se dogaja, da se postavi na večje tveganje za pridobivanje votline.
  • Umetni sline zamenjave in ustne maziva, ki vsebujejo glicerin lahko zagotovi koristi v času dolgotrajen in govor. Ne bo obravnavala kserostomijo, vendar vam bo dala nekaj udobja.
  • Shranite zobno sklenino s krtačenjem z fluorid zobno pasto.
  • Vdih in izdihu prek svojega nosu, ne vaš ustne votline, kadar je to mogoče.
  • Z uporabo sobnega zamrzovalnikom, da poveča vlažnost zraka v prostoru posteljo.