Zadah iz ust Simptomi slab zadah

symptoms of halitosis
symptoms of halitosis
Ali kdo od teh tipičnih kazalcev slabega zadaha zdi znano?
Te vrste znaki in simptomi so običajno prisotne v posameznikih, ki se pritožujejo zaradi Zadah iz ust ali pa se zgodi, da so obveščeni, da imate kronično slab zadah.







  • Pocejanje, alergijske reakcije ali morda sluzi.
  • Bela plast na jeziku.
  • Vaš zdravnik misdiagnoses vaše stanje ali še huje ignorira problem.
  • Heavy slino ali pogosto obračun grlo.
  • Bele lise v zaokroženo mandljev.
  • Suha usta, zjutraj slab zadah, ali morda pekoč jezik.
  • Prijatelji ponuditi vam žvečilni gumi.
  • Mnogi ljudje selijo svoje glave.
  • Pomanjkanje morale in zaupanje.
  • Grozno okus po piva, mlečnih izdelkov, kofeinske pijače, ustna voda.
  • Skoraj nobene olajšave po ščetkanje in nitkanje zob.
  • Redno grenko, grdo, ali kovinski okus.
  • Komaj kaj pomaga, če strganjem jezika.


Zadah iz ust vonj. To je tipičen simptom zadah. V primeru, da ima vaš zadah vonj boste zagotovo morali ugotoviti sprožilec in intenzivnost tega vonja. Na primer, Zadah iz ust prihajajo iz grla ni mogoče taline vsaka oseba oddaljen od prizadetega posameznika. To je zato, ker grlo izklopi ne dovoljuje te vrste vonjav zapustil preko ustne votline. Toda, ko dih ven, izdihanega zraka wafts preko sluznice dihal in se nabira tudi malo žveplovih spojin, ki so po tem posredujejo nosne območju, na katerem se lahko prizadeti posameznik jih opazite.

Zadah iz ust ima različne vonje


Druge oblike Zadah iz ust vonjav so razvajeni jajca iz prebaviti cisteina. To navadno izvira iz sprednjega dela jezika površine, ki je znak slabega ustnega sanitarij. Vendar pa, če nekdo, lahko vonj po odpade vonj Ko govorimo potem je običajno izvira iz dlesni in tudi zadnji strani jezika površine. Res je, identične mehanika, kot grlo Zadah iz ust, pa saj nastajajo v ustni votlini. Devetdeset odstotkov Zadah iz ust izvira iz beljakovin v ustni votlini. V bistvu premazom, ki niso odplaknilo vsakih dvanajst ur ali morda od taljenje obzobnih tkiv, ki lahko vodi do gingivitisa. Zato je dobro ustno sanitarij je bistveni del zdravljenju zadah problema po odpravi zemljišča.


Grenak ali kovinski okus. Hlapne žveplove spojine ne samo diši, ampak dodatno okus grdo. Za tiste, ki imajo dovolj sline, zelo prva stvar, ki se zgodi je, hlapne žveplove spojine se bo taljenje v slini, ki omogoča, da okus vse od njih. To je v bistvu po svoje sline sprevrže v zelo nasičen z hlapnih žveplovih spojin ali morda kažejo, suha usta, kadar nimate dovolj sline, da spojine se bodo izhlapi v ustni votlini zraku, po katerem se odselila z dihanjem ali morda o pogovoru. Vendar ni vse tako enostavno. Ko imate kovinski okus pa, da bi lahko signal suhih ust. Kovinski okus lahko dodatno zgodilo, če žvečite veliko žvečilni gumi z nenaravnimi sladila. Ko si dal kisline v usta, na primer z kofeinskih pijač, potem se lahko za posledico tudi kovinski okus. Na zadnjem kisline se bomo, da se pojavijo po vsakem obroku, ne glede na hrano. Zato je ključnega pomena je, da ne bi jedli prigrizki.

Tako kot boste dobili plast na vašem zobno sklenino znan kot zobnih oblog, bodo vsi dobili malo premaza dodatno na njihovem jeziku. Ta sloj je ponavadi kombinacija žveplovih spojin v kombinaciji s sluznico in občasno majhni delci hrane ali kofeinskih pijač ali čaja in morda škodljivih bakterij. Če je ta vrsta premaza ne izpere vsak dan, potem pa se bo v celoti razviti in omogočajo Zadah iz ust bakterijam preživetje in razvoj znotraj.