Zdravljenje in preprečevanje Krajnik Stones ali Tonsilloliths vzrok Zadah iz ust

Tonsilloliths
Tonsilloliths

Kaj povzroča Krajnik kamni


Krajnik kamni ali tonsilloliths izvirajo iz kopičenje žvepla ustvarjajo bakterij in umazanije, ki se zatakne v mandljev. Ta umazanija, ki bi lahko sestavljali sluzi iz pocejanje na zadnji strani grla in se kopiči v tonzil grobnicah, malo divots ali žepa, ki pokažejo na zunanjosti mandljev. Mandeljne so ustvarjene iz mišičnega tkiva, ki vsebuje limfocite, telesnih celic v vašem sistemu, ki ščitijo pred in upreti bakterijskih okužb. Zato obstaja sum, da so tonzile igrajo vlogo pri naravni imunosti, ker so namenjeni za delo podobnih mrež, pastmi prihajajo bakterije in kontaminantov virus, ki se gibljejo skozi grlo.

Kam Krajnik kamni prihajajo?


Ko to umazanijo mešanice z hlapnih žveplovih spojin, ki jih anaerobnih bakterij ustvarjenih pod površino jezika, skupaj z mandeljnov kamnov bo tudi proizvajajo kronično Zadah iz ust skupaj z drugimi vztrajno zadah in tudi pogoji okusa. V primeru, da nimate mandeljne, potem ne boste imeli Krajnik kamni, razen pri osebah z anamnezo boleče grlo. Kljub temu pa to ne pomeni, da morate hiteti in dobili mandeljne pridobljeni. Ko smo postali stari, tonsilectomies postala bolj in bolj resno, toda po drugi strani, tudi če imate vaše tonzile izkoreninjen, boste verjetno morali še Zadah iz ust. Stvar je v tem, da žveplo ustvarjajo bakterije množenja pod površino jezika, ki se zgodi, da je bistvenega pomena za razvoj teh Krajnik kamni, so ponavadi ponavadi kandidati povzroči Zadah iz ust. Na srečo, odstranitev mandeljnov kamnov ni preveč zahtevna.
Krajnik kamni simptomi:
  • Boleče grlo.
  • Bela razbitin.
  • Problem s porabo živil.
  • Uho nežnosti.
  • Tonsil vnetje.


V primeru, da Krajnik kamen in mandljev pokažejo skupaj, bi bilo težko oceniti, ali neprijeten občutek v grlu, je rezultat vašega bakterijske okužbe ali morda na tonzil kamna. Nastop tonzil kamen na svoje, čeprav bi lahko povzročila, da nekdo neudobno ali draženje na mestu, v katerega je umeščen. Veliko mandeljnov kamni so opazne v grlu, kot otekanjem trdega bele barve materiala. Ni vsakič položaj. Pogosto jih je mogoče skriti v kožnih mandljev. V teh primerih so lahko zaznajo s pomočjo CT scans ali morda slikanje z magnetno resonanco samo. Glede na položaju ali dimenzij tonzil kamna, bi bilo težko ali neprijetno uživanje hrane ali tekočine. Krajnik kamni se lahko razvije v katerem koli mestu v mandeljnov. Kot rezultat medsebojnih poti živčnih, lahko povzročijo bolnika čutiti nelagodje v ušesih, kljub temu, da je kamen sam po sebi ne doseže uho.

Mogoče Krajnik kamni preprečiti?


Možno je, da se prepreči mandeljnov kamnov razvoj na več načinov. Ti elementi so zelo pomembne za preprečevanje kot tudi v nepretrganim nadzorom svojega ustne votline in žrela:
  • Opravite dobro ustno higieno.
  • Porabijo veliko pitne vode.
  • Ostani proč od sladkih pijač.
  • Posvetujte se s svojim zobozdravnikom na redni osnovi.


Dobra ustna higiena po korektivnih zemljišča je izhodiščna točka pri preprečevanju zaradi razloga, da nezaželene zdrob delci, ki niso odpravljene redno vodi k razvoju tonsilloliths. V primeru, da ste redno umivanje ustne votline in žrela s pitno vodo čez dan, boste za pranje določitvi obrokov onesnaževal in delcev, ki bi lahko služili Krajnik kamni. Ko porabijo brezalkoholne pijače, je sladek tekočin mesto kavcija mandljev, ki pogosto daje dobre temelje za Krajnik kamni. Redno strokovno čiščenje je bistvenega pomena, vaš zobozdravnik bo dodatno vzeli pogled na vaše ustne votline in žrela in bo najverjetneje opazili začetek tonsilloliths.
Krajnik kamni zdravljenje:
  • Nič zdravljenje.
  • V svojem odstranitvi doma.
  • Voda gargles soli.
  • Zdravili.
  • Kirurška odstranitev.


Veliko Krajnik kamni, zlasti vrste, ki nimajo znakov in simptomov, ne zahteva nobene posebne obravnave. Veliko ljudi se odloči preseliti Krajnik kamni doma s pomočjo izbirčen ali morda blazinic. Grgranje s toplo, slano pitno vodo, lahko pomagajo lajšanje bolečine tonzilitisu, ki pogosto prihaja z Krajnik kamni. Veliko različnih antibiotikov se pogosto uporabljajo za reševanje Krajnik kamni. Čeprav so lahko koristni za mnoge bolnike, ki jih ni mogoče zdraviti temeljni problem, ki povzroča tonsilloliths. Poleg tega lahko antibiotiki imajo neželene učinke. V primeru, da so Krajnik kamni zelo masivna in simptomatsko, bi bilo potrebno zdravnik vzeti jih. V nekaterih primerih, kirurg lahko izvede to dokaj preprosto operacijo z lokalno anestetični sredstvo. Odnesejo mandeljnov kamne z uporabo naravne vatirano palčko in ogrevan pitne vode. Ta način je primeren za večje Krajnik kamni, ki jih ni težko opaziti, in upravljati. V primeru, da je vaš refleks ne bo pustil, da odnesejo mandeljnov kamne z blazinico, ustni namakalni izdelki so alternativa fantastično napravo za ekstrakcijo. Izkoristite ogrevano pitno vodo, da odstranite proč Krajnik kamni.